2010. november 10., szerda

Irány Stockholm!

Az utóbbi két hónapban kétszer is megadatott az a lehetőség, hogy Stockholmban töltsünk néhány napot. Első alkalommal összekötve a kellemeset a hasznossal, elintéztük az útlevelet Kingának, majd Ibi bátyjával és családjával töltöttünk még egy teljes napot a fővárosban.
A szállást egy profi oldalon keresztül foglaltuk le: http://www.stockholm-svedorszag.com/. Egyrészt magyarul is elérhető az oldal, az összes látványosságról olvasható egy profi összefoglaló. Másrészről meg kaptunk a foglalással együtt egy kártyát is, amivel majdnem minden látványosság, múzeum és a közlekedés ingyen volt. Szuper!
Elsőként a tengeri akváriumot néztük meg, ahol többek között a trópusi esőerdő élővilágával, cápákkal, tengeri halakkal ismerkedhettünk meg. A tengerparton fekszik, és különlegessége, hogy van a múzeumnak egy belső „tava”, ahová a tengeri pisztrángok be tudnak úszni.





Aztán a vidámparkba mentünk: a Gröna Lundba. 1883-ban nyílt meg, a világ egyik legrégebb parkja. Mondanom sem kell, ez lett Kincső egyik kedvenc helye, de az igazság az, hogy Apa is nagyon élvezte! :)







folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése