2010. április 18., vasárnap

RIVALDAFÉNY

Már a csapból is én folyok! :) A múlt hónapban megint szerepeltem az újságban. A külföldről toborzott orvosokról írtak egy általános cikket, és ehhez kapcsolódóan meg is interjúoltak egy orvost – hát persze, hogy engem!
A felvezető cikkben egyébként a külföldről toborzott orvosok jótékony hatásáról van szó. Bevett gyakorlat, hogy bérorvosokat használnak – arany áron. Ellenben egy kész orvos rekruitálása kb. 280 ezer korona, ami „csak” néhány hónapos bérnek felel meg. Tehát financiálisan jobban megéri külhoni orvosoknak státuszt ajánlani, mint bérorvosi béreket kifizetni (ami kb. dupla bér).
A cikk kitér arra is, hogy a betegek nem elégedettek a bánásmóddal a rendelőben. De egy belső vizsgálat kimutatta, hogy a panaszok főleg a skandináv orvosokra érvényesek.
Végezetül megemlítik, hogy végül is a legjobb az lenne, ha a szakorvosi képzésüket itt töltő svéd orvosok le is telepednének. Örömteli, hogy jelenleg a korábbinál is több szakorvosjelölt dolgozik a megye kórházaiban, és bizakodnak, hogy itt is tervezik a jövőt.

Gabor erősíti a megye betegellátó rendszerét!


Ezzel a címmel közöltek egy kis interjút rólam, illetve a magyarokról, tekintettel arra, hogy kb. egy éve dolgozunk itt.. Az utóbbi években 93 külföldi orvos érkezett a megyébe, az utóbbi két évben 15 magyar. Hamar hozzászoktunk az itteni rendszerhez, de még továbbra is nehéz a nyelv. Néhány sor a családról, hogy Ibi mit csinál, Kincső hova jár, hogy mennyire jól érzik magukat. Majd az utolsó bekezdés a fizetésről szól. Kiderül, hogy a statisztika szerint mi a bérkategória „minimumját” kapjuk, de évente egyszer van egy beszélgetés a főnökkel csak a fizetésről, na, ott felhozzuk ezt a kis kellemetlenséget.
Húh, zavar ez a rivaldafény! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése