2010. augusztus 9., hétfő

Hazajöttünk - folytatás

A szülőszobán saját szobánk volt, hiszen minden vajúdó külön szobában van. A szülésznő /majdnem/ végig velünk volt, két szülésznő dolgozik egy műszakban, de ha kell, a gyerekágyról még egy be tud segíteni. Próbálnak minden kismamának saját szülésznőt biztosítani. És van segédápoló is, aki meg segít a szülésznőnek. Pár órával a szülés után már felkeltették Ibit, mobilizálnak olyan hamar, ahogy lehet. Majd megkaptunk a szobánkat a gyerekágyon, persze saját szoba, ahol az apuka is ott aludhat.
A gyógyszerelés elég egyszerű: fájdalomcsillapítás:Paracetamol, és Ibumetin napi 4x. Semmi injekció, Ergam csepp stb. A babák végig kint vannak a szüleiknél, nincs is közös baba „szoba”. Ettől függetlenül, ha nagyon fáradtak a szülők, és nagyon nem akar aludni a csöppség, akkor pár órára bevállalják a pesztrálást a nővérek.
Egyébként a babát nem sokszor zargatják: 6 óra után vizsgálja meg először az orvos. Ha a szülők korai hazamenésen gondolkodnak, akkor ez után lehet elhagyni a kórházat. Ez érvényes a császárosokra is.
A következő vizsgálat betöltött 48 óra után van: ekkor mérik meg először (és utoljára) a babát, 10%-nál kisebb súlyesés elfogadható. Ilyenkor veszik le a PKU tesztet is.
Kinga is, Ibi is jól érezte magát, szóval úgy gondoltuk, hogy a 48 órás vizsgálatot még megvárjuk, ez volt vasárnap reggel, kötéscsere: műtéti seb rendben. Varratszedés nincs, székletrendezés nincs. Ha valami probléma van, akkor bármikor vissza lehet menni.
Szóval most már kétnaposak vagyunk, itthon vagyunk, és nagyon jól érezzük magunkat.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése