2010. február 7., vasárnap

Megint a svédek!



Már kezd unalmassá válni! – mondták a svédek amikor kiderült, hogy már megint a magyarokkal kerültek egy csoportba a 2012-es foci EB selejtezőben.
Valóban, az utóbbi három selejtezőcsoportból kettőben egymás ellen küzdött a két csapat, sajnos a magyarok szempontjából szerény sikerekkel. De majd most! Hiszen Ibrahimovics nem játszik most már a válogatottban! Legalábbis most! Sajnos, annyira lehet biztosra venni a távolmaradását, mint amennyire ő maga SVÉD! :)

Aztán kaptunk még egy másik skandináv csapatot is, a nosztalgia kedvéért: Finnországot. Mindenki emlékszik még az utolsó meccsünkre velük – amikor is egy vicces, utolsó percekben rúgott góllal előztük meg őket a selejtezőcsoportban. És aztán jött a jugoszlávok elleni pótselejtező – Usshh! Jó lenne őket most is megelőzni!
Aztán vannak a hollandok! Hát ők azok a csoprtban, akik abszolút esélyesek! De ki tudja: a holland szövetségi kapitányunk lehet, hogy tudja a tutit hazája válogatottjáról, és felkészíti a csapatunkat egy olyan taktikára… Na, kihúzom a kezem a biliből!
Moldova kellemetlen ellenfél lesz, mindig is keservesen játszottuk ellenük, és egyszer csúnyán ki is kaptunk tőlük. Itt az idő a revánsra!
És van még San marino a csoportban. Na, ha mi fiúk itt összeállnánk, akkor talán ellenünk lenne esélyük. De a válogatottnak azért illene „megalázni” őket!

Szóval, ha végignézzük a csoportot, akkor…. hát nem tudom. A realitásokat nézve, 3-4 helyen végzünk! Szerintem már az is kellemes meglepetés lenne, ha a finneket, Moldovát, és persze San Marinot szép játékkal megvernénk! A svédek meg a hollandok ellen pedig, ha jól és lelkesen játszunk – még egy-két meglepetés is becsúszjat!

Mindenesetre Erwin Koeman optimista, szerinte a második hely elcsíphető!
Szaván fogjuk! HAJRÁ MAGYAROK!!


ÁLOMSORSOLÁS!

Ezt gondolják a svédek a sorsolássak kapcsolatban. Szemezgettem egy-két svéd lapban, és minden szerénység nélkül úgy gondolják, hogy a három kis csapat és a finnek nem jelenthetnek gondot. A holland stílus meg fekszik nekik, úgyhogy optimistán állnak selejtezők elé!

Azért jó lenne megfricskázni őket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése